Avasta värske, tänapäevane ja uudselt loominguline lähenemine kokkamisele ja söömisele!
Pole uudis, et nii planeedi kui ka meie endi tervise huvides peaksime liha söömist vähendama. Paljude kodusel toidulaual ongi viimastel aastatel liha osakaal tasapisi, aga järjekindlalt kahanenud. Paraku söövad eestlased liha ja lihatooteid ikkagi kordades rohkem, kui oleks õige.
Kuidas asja parandada? Muidugi iganädalaste lihavabade päevadega! Idee on enamusele meeltmööda, kuid sageli tekib küsimus: mida siis üldse süüa, kui liha ei ole?
Sellele küsimusele vastuseks on raamatus:
- 90 põnevat ja maitserikast lihavaba toiduideed, rõhuga igapäevastel argiroogadel, kus säravad lahedates kombinatsioonides köögiviljad, kaunviljad ja teraviljad
- ahvatlevad salatid ja boonusena salatispikker, mille abil luua ise oma lemmiksalat
- supid igale maitsele, lisaks juhised lihtsa ja imehea köögiviljapuljongi valmistamiseks
- kotletid ja muud pätsikesed koos nippidega, et need alati õnnestuksid
- soojendavad ahjuroad kapsarullidest gratäänini
- kõigi lemmikud, pastaroad
- hõrgud risotod igaks aastaajaks ja erinevatele isudele
- aromaatsed karrid
- särtsakad riisi- ja nuudliroad
- kergemad eined puhuks, kui tahaks lihtsalt ampsata midagi head, ja toekad praed korralikuks kõhutäiteks
- pirukad, leivad ja saiad ning kreemjad ja maitseküllased määrded ning dipid
- magustoidud ja koogid, milles säravad köögiviljad
✔️Tegu on vegetaarse kokaraamatuga, mis tähendab, et liha, linnuliha ega kala siin ei leidu, küll aga on osades retseptides piimatooteid ja mune. Sel juhul on lisatud soovitused, kuidas neid vajadusel taimsete alternatiividega asendada. Iga retsepti juurde on märgitud ka gluteeni- või laktoosisisaldus, koos juhistega vajalikeks asendusteks.
✔️Läbivaks jooneks on, et lihavaba toit peab olema sama toitev, rahuldustpakkuv ja maitsev kui lihaga, ning ei tohi tekitada tunnet, nagu oleks midagi puudu.
✔️Raamat on mõeldud kõigile, kes soovivad süüa vähem liha, on taimetoitlased või lihtsalt igatsevad oma toidulauale värskendavat ja põnevalt maitsvat vaheldust.
Mari-Liis Iloveri retseptid ja toidukirjutised on tuttavad paljudele. Lisaks populaarsele toidublogile on autori sulest ilmunud üle 10 kokaraamatu, ta astub sageli üles telekokana ja lööb kaasa mitmetes ajakirjandusväljaannetes. Mari-Liisi missiooniks on aidata inimestel leida üles nende sisemine kokk ning inspireerida valmistama värskeid, lihtsaid ja maitserikkaid roogasid, mis pakuvad rõõmu ja teevad seeläbi elu ilusaks.