Kaks araabia kultuuriga seotud eestlannat, Nele Siplane ja Reelika Õunpuu, valisid oma Egiptuse ja Maroko perekondade varamutest välja 100 väärt toiduretsepti.
Raamatus „Araabia köögi radadel. Egiptuses ja Marokos“ kohtute parimaga traditsioonilisest ja vahemerehõngulisest Egiptuse köögist ning eksootilise mekiga Maroko roogadest. Kui Maroko köök hiilgab vürtsise, magusa ja soolase maitse oskusliku kombineerimisega, siis Egiptus võlub pigem selgete, lihtsate ja kergete maitsetega. Mõlemad köögid ühinevad magustoidulauas - maiustused ja koogid on mesimagusad ning siirupised.
Kõik Nele ja Reelika poolt kogutud retseptid katsetas oma koduses Tallinna köögis läbi Gaili Kalberg, kes need ükshaaval ka piltidele püüdis. Seega võib olla kindel, et kõik vajaminev on saadaval ka Eestis.
Toredaid maitserännakuid!
Mõned retseptid isuäratamiseks:
Grillkanavardad jogurtimarinaadis tomati ja paprikaga
Mütsipotis hakklihahautis munaga
Vürtsikas kana-basmatiriisihautis
Ramadaanikook vanillikreemitäidisega siirupis